Málna lekvár, szörp fagyasztott gyümölcsből

 

A málnaszörpöt, lekvár mindig nagyobb adagból legtöbbször fagyasztott gyümölcsből készítem.

Hozzávalók:

-málna

-cukor


Elkészítés:

A málnát megvárom még kissé kienged, majd fazékba teszem. Valamennyivel több mint 5 kg gyümölcshöz 2 kg cukrot tettem.

Átkevertem, letakartam egy éjszakát vagy napott állni hagytam, néha átkevertem.

Másnap felfőztem, hogy a cukor elolvadjon.

Leszűrtem az egészet, a gyümölcsös szirupot felforraltam, üvegeltem, lezártam.



A gyümölcshúst lassúprésen átengedtem, ebből készült a lekvár. Lassú tüzön főztem még elérte a kellő sűrűséget. 



A lekvárt és a szörpöt is még automatába tettem 90 fokra 30 percre. 

A maradékot főként magot sütőpapíros tepsibe tettem, sütőben 50 °C - on szárítottam.


Ezt a szárítmányt forró vízbe teaként fogyasztható. Porrá őrölve joghurtba, műzlibe, zabpehelyhez fogyasztható. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések