Málna lekvár, szörp fagyasztott gyümölcsből
A málnaszörpöt, lekvár mindig nagyobb adagból legtöbbször fagyasztott gyümölcsből készítem.
Hozzávalók:
-málna
-cukor
Elkészítés:
A málnát megvárom még kissé kienged, majd fazékba teszem. Valamennyivel több mint 5 kg gyümölcshöz 2 kg cukrot tettem.
Átkevertem, letakartam egy éjszakát vagy napott állni hagytam, néha átkevertem.
Másnap felfőztem, hogy a cukor elolvadjon.
Leszűrtem az egészet, a gyümölcsös szirupot felforraltam, üvegeltem, lezártam.
A gyümölcshúst lassúprésen átengedtem, ebből készült a lekvár. Lassú tüzön főztem még elérte a kellő sűrűséget.
A lekvárt és a szörpöt is még automatába tettem 90 fokra 30 percre.
A maradékot főként magot sütőpapíros tepsibe tettem, sütőben 50 °C - on szárítottam.
Ezt a szárítmányt forró vízbe teaként fogyasztható. Porrá őrölve joghurtba, műzlibe, zabpehelyhez fogyasztható.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése