Lecsó alap
Hozzávalók:
-paradicsom
-paprika
Fontos: A paradicsomból legalább 2 szer annyit kell rakni, mint paprikából. A paprika lúgos zöldség, megfelelő savasítás és befőzés szükséges.
A zöldségeket mostam. A paprikát csumáztam, daraboltam. A paradicsomot daraboltam, kissé rottyant a fazékba majd lassúprésen átengedtem.
Lehet paradicsompasszírozóval egyéb módon kinyerni a sűrítményt/levet vagy csak forró víz, hideg vízbe tenni csak a héját eltávolítani, darabolni, akit nem zavar a mag.
A paprikából kb 600 g lett a paradicsom majd négyszeres. A kettőt összekevertem 7,2 dl-es üvegekbe töltöttem, lezártam majd betettem az autómatába 100 fokra 120 percre.
Ui.: A paradicsomból maradt mag, héj sütőben kiszárítva 50 fokon majd darálva tökéletes egy vegeta alapba.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése