Lecsó alap


Hozzávalók:

-paradicsom

-paprika


Fontos:  A paradicsomból legalább 2 szer annyit kell rakni, mint paprikából. A paprika lúgos zöldség, megfelelő savasítás és befőzés szükséges.

A zöldségeket mostam. A paprikát csumáztam, daraboltam. A paradicsomot daraboltam, kissé rottyant a fazékba majd lassúprésen átengedtem.




Lehet paradicsompasszírozóval egyéb módon kinyerni a sűrítményt/levet vagy csak forró víz, hideg vízbe tenni csak a héját eltávolítani, darabolni, akit nem zavar a mag.


A paprikából kb 600 g lett a paradicsom majd négyszeres. A kettőt összekevertem 7,2 dl-es üvegekbe töltöttem, lezártam majd betettem az autómatába 100 fokra 120 percre. 


Ui.: A paradicsomból maradt mag, héj sütőben kiszárítva 50 fokon majd darálva tökéletes egy vegeta alapba. 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések