Szörp virágból, füvekből
Menta, citromfű, akácvirág, bodzavirág szörp:
Hozzávalók:
- 2 nagy marék fű/virág;
- 1,5 kg cukor;
- 2 l víz;
- 2 citrom;
- 30 g citromsav.
Lehetőleg a virágot ne útmenti helyről szerezzük be.
Elkészítés:
A füveknél a leveleket leszedegerjük a szárról, megmossuk majd lecsepegtetjük.
A virágokat terítsük ki, várjuk meg még, hogy a többi virágkedvelő is kimásszon 🙂Az akácnál csak a virágot szedjük, bodzánál a virágrészt levágom a szárról. A virágot ne mossuk mert akkor elvész a virágpor.
A vizet felforraljuk, hozzátesszük a cukrot, megvárjuk még elolvad, majd beletesszük a füvet vagy virágot és a szeletekre vágott citromot (leszedem a héját és a fehér részt). Hagyjuk kicsit forrni majd zárjuk, vegyük le a tűzről. Takarjuk le, hagyjuk 1 napot vagy éjszakát állni, néha kavarjuk meg.
Másnap sűrű szűrőn/ textilen szűrjük át. Forraljuk fel, tegyük bele a citromsavat majd forrón töltsük üvegbe utána jól takarjuk be, tegyük száraz dunsztba, ha kihült fogyasztható, polcra tehető.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése