Szörp virágból, füvekből

 Menta, citromfű, akácvirág, bodzavirág szörp:

Hozzávalók:

- 2 nagy marék fű/virág;

- 1,5 kg cukor;

- 2 l víz;

- 2 citrom;

- 30 g citromsav.


Lehetőleg a virágot ne útmenti helyről szerezzük be. 


Elkészítés:

A füveknél a leveleket leszedegerjük a szárról, megmossuk majd lecsepegtetjük. 

A virágokat terítsük ki, várjuk meg még, hogy a többi virágkedvelő is kimásszon 🙂Az akácnál csak a virágot szedjük, bodzánál a virágrészt levágom a szárról. A virágot ne mossuk mert akkor elvész a virágpor. 

A vizet felforraljuk, hozzátesszük a cukrot, megvárjuk még elolvad, majd beletesszük a füvet vagy virágot és a szeletekre vágott citromot (leszedem a héját és a fehér részt). Hagyjuk kicsit forrni majd zárjuk, vegyük le a tűzről. Takarjuk le, hagyjuk 1 napot vagy éjszakát állni, néha kavarjuk meg. 

Másnap sűrű szűrőn/ textilen szűrjük át. Forraljuk fel, tegyük bele a citromsavat majd forrón töltsük üvegbe utána jól takarjuk be, tegyük száraz dunsztba, ha kihült fogyasztható, polcra tehető. 








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések