Körte feldolgozása
Körte rostos lé:
A körtéket mostam, csumáztam majd lassúprésen átengedtem. A héjat kis vízben felfőztem, hagytam kissé kihülni majd újból préseltem, a gép működése közben adtam némi vizet hozzá, hogy teljesen ki tudjon mindent préselni.
A levet feltettem főni, ha felforrt lehaboztam majd üvegekbe töltöttem, automatában 90/30-ig dunsztoltam.
Ahogy még elkészíthető prés nélkül:
1. A mosott körtéket, csumázzuk, hámozzuk, kisebb darabokra szeljük, vízben feltesszük főzni, ha megpuhult botmixereljük. Ha túl sűrű felönthetjük vízzel. Felforraljuk majd üvegezzük, 90/30 percig dunsztoljuk.
A körte héját kiszáríthatjuk, porrá őrölhetjük, gyümölcscukorként, joghurtba tehetjük vagy hagyhatjuk egészbe gyümölcsteának.
Körtebefőtt.:
A mosott, hámozott, csumázott körtéket citromsavas vízbe tesszük, hogy ne barnuljon. Megvan a kellő mennyiség 720 ml-es üvegekbe tesszük 1 citromkarikával, 2 szem szegfűggel, 1 egész fahéjjal és 2 evőkanál cukorral. Felöntjük vízzel, lezárjuk majd automatába 90/30percig dunsztoljuk.
Körteaszalvány:
A mosott, csumázott körtéket, szeljük, vagy kockázzuk, ha nem kukacos a magháza egyben szeletelhetjük. A tálcákat megtöltve 60°-on aszaljuk. Ha olyan gépünk van ami alulról fújja a levegőt célszerű váltogatni a tálcákat.
Ha kész hagyjuk kihűlni majd jól zárható üvegbe tesszük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése