Levelesek etevése
Mángold és spenót tartósítása.
Nagyon ajánlom mindenkinek az Újzélandi spenótot. Tavasszal vetettem, de nem kelt ki... most, hogy őszre fordult valahogy beindult és rengeteg lett a 4m-es sorból (2szatyornyi). érdekes, hogy egy száron a leveleknél "hónaljhajtásokat növeszt és azokon is rengeteg levél van.
Elkészítés:
Leleveleztem a spenótot, majd kis vízzel feltettem főni, megpároltam.
(A szára is mehet bele, én nem tettem mert éppen virágzás előtt szedtem és teli volt mindenhol virággal...) A vizet leöntöttem és mixerrel pürésítettem.
A mángoldnak nemigen lett olyan bizalomgerjesztő színe (zöld+piros)😅😃
Üvegeltem és 100/120 fokon kiautomatáztam.
A mángolnál is ugyanez az eljárás, a levélnyeleket is daraboltam.
A maradékot jégkockatartóba tettem. Mángoldos, spenótos házi tesztát fogok majd készíteni amihez csak kiveszem a fagyasztóból a kis adag püréket😊
Megjegyzések
Megjegyzés küldése