Levelesek etevése

 


Mángold és spenót tartósítása.

Nagyon ajánlom mindenkinek az Újzélandi spenótot. Tavasszal vetettem, de nem kelt ki... most, hogy őszre fordult valahogy beindult és rengeteg lett a 4m-es sorból (2szatyornyi). érdekes, hogy egy száron a leveleknél "hónaljhajtásokat növeszt és azokon is rengeteg levél van.



Elkészítés:

Leleveleztem a spenótot, majd kis vízzel feltettem főni, megpároltam.


 (A szára is mehet bele, én nem tettem mert éppen virágzás előtt szedtem és teli volt mindenhol virággal...) A vizet leöntöttem és mixerrel pürésítettem. 

A mángoldnak nemigen lett olyan bizalomgerjesztő színe (zöld+piros)😅😃

Üvegeltem és 100/120 fokon kiautomatáztam.

A mángolnál is ugyanez az eljárás, a levélnyeleket is daraboltam.

A maradékot jégkockatartóba tettem. Mángoldos, spenótos házi tesztát fogok majd készíteni amihez csak kiveszem a fagyasztóból a kis adag püréket😊

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések