Uborka eltevése
Kovászos uborka:
Nem termett annyi uborkám majd 1 kg, ennyiből készítettem.
1700 ml-es üvegbe tettem 1 csokor kaprot (fele alulra a másik a kenyér alá). 2 kis fej fokhagymát. Kicsivel több mint 800 g uborka, 2 végén hosszirányba keresztbe bevágva. Literenként 1 ek sót felforraltam, hagytam kihűlni majd ráöntöttem az ubira, a tetejére félbevágva raktam 1 szelet kenyeret.
Mélytányérba tettem az üveget, a tetejére helyeztem egy kistányért, kitettem a teraszra. Kb. 2-3 nap mire megérik, én kóstolni szoktam.
Ha kész kihalászom az ubit, leszűröm a levet és egy nagyobb porcelán tálba teszem, hűtőben tárolom.
Svéd uborka:
- 2kg uborka
- 0,5 kg hagyma
- 3dl víz
- 2 dl 10%-os ecet
- 3 dl cukor
- 0,5 dl só
A mosott uborkának a kéz végét levágtam, szeleteltem. A megpucolt hagymát is szeltem majd egy fazékba tettem.
Hozzátettem a többi hozzávalót megkevertem, letakarva fél napig állni hagytam (este szoktam bekeverni, reggelre jó lesz), levet ereszt.
720 ml-es üvegekbe töltöttem, a saját levével, lezártam és automatába 85/25-percig dunsztoltam.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése