Szamócázzunk/eprezzünk😋
Eperbefőtt:
Az epreket megmostam, csumáztam, feleztem! 720 ml-es üvegbe.
- kb 500g eper
- 2 csapott ek cukor
- kis citromsav
Felöntöttem vízzel, fóliáztam, betettem az automatába 75/25 percre vagy gyöngyöző vízbe 25 percre.
Ui. : Eperbefőttet nem csinálok többet, mert "töttyedt" lett....
Eperszörp:
Nagy fazékba beleteszem a felezett epreket kg-ként 30 dkg cukrot teszek hozzá. Átkeverem, krumplinyomóval szétnyomom. 1 napot vagy 1 éjszakát hagyom állni.
Másnap rottyanásig felfőzöm, hogy a cukor elolvadjon majd szűrőn lecsepegtetem a levét. Ebből lesz a szörp. Felfőzöm, üvegelem és biztonság kedvéért automatában 90 fokon 30 percig dunsztolom.
Eperlekvár:
A fennmaradó gyümölcshúst lassúprésen áttoltam (nem szeretjük a magot). Ha nincs lassúprésetek, akkor sűrű szűrőn is át lehet nyomkodni, DE ha szeretitek a magot akkor botmixerrel is krémesre lehet pürésíteni.
Alacsony tüzön főzöm még el nem éri a lekvársűrűséget.
A lekvárt is automatába 90/30 percre betettem.
Nekünk nagyon bevált ez a recept, elkészítési mód, ízre is nagyon finom, mint az eperfagyié 😊😋
Megjegyzések
Megjegyzés küldése