Szamócázzunk/eprezzünk😋




Eperbefőtt:

Az epreket megmostam, csumáztam, feleztem! 720 ml-es üvegbe.

   - kb 500g eper

   - 2 csapott ek cukor

   - kis citromsav

Felöntöttem vízzel, fóliáztam, betettem az automatába 75/25 percre vagy gyöngyöző vízbe 25 percre.


Ui. : Eperbefőttet nem csinálok többet, mert "töttyedt" lett.... 


Eperszörp:

Nagy fazékba beleteszem a felezett epreket kg-ként 30 dkg cukrot teszek hozzá. Átkeverem, krumplinyomóval szétnyomom. 1 napot vagy 1 éjszakát hagyom állni.

Másnap rottyanásig felfőzöm, hogy a cukor elolvadjon majd szűrőn lecsepegtetem a levét. Ebből lesz a szörp. Felfőzöm, üvegelem és biztonság kedvéért automatában 90 fokon 30 percig dunsztolom. 


Eperlekvár:

A fennmaradó gyümölcshúst lassúprésen áttoltam (nem szeretjük a magot). Ha nincs lassúprésetek, akkor sűrű szűrőn is át lehet nyomkodni, DE ha szeretitek a magot akkor botmixerrel is krémesre lehet  pürésíteni. 

Alacsony tüzön főzöm még el nem éri a lekvársűrűséget. 

A lekvárt is automatába 90/30 percre betettem.


Nekünk nagyon bevált ez a recept, elkészítési mód, ízre is nagyon finom, mint az eperfagyié 😊😋

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések