Birsalmasajt készítése

 

Az almákat először alaposan megmostam, 4-be vágtam, kicsumáztam, feldaraboltam. 

Feltettem vízzel főni. Megpuhult, ha marad lé, azt leöntöttem, mixeltem. Célszerű üresen lemérni a fazekat, mert mixelés után mérem csak le a pürét. Kg-ként 60 dkg cukrot tettem. Újból tűzre raktam, hogy a cukor elolvadjon, ha ez megtörtént, kivizezett tepsibe tettem. 150 fokra tettem, ha már van bőr a tetején kivettem és belekevertem a durvára aprított magvakat (dió, mandula), majd visszatettem a sütőbe.

Amikor már keményebb az állaga, folpakkal bélelt muffinformákba kanalaztam, egy-egy dióval, mandulával díszítettem.

Kb. 1 nap után kijön a formából, sütőpapíros tepsikre/tálcákra tettem és 2 naponta forgatom/tam. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések